www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside: Skov på Færøerne

Skoven i Sandavágur            Seværdighed

Vágar, Sandavágur

Viðarlundin á Abbreyt

Skoven i Sandavágur ligger i udkanten af bygden omgivet af to smukke bække. Den er så lille at den knapt kan kaldes en skov, kun 0,5 hektar. Træerne er ikke særligt høje og skoven består mest af japansk lærk (Japanslerkur - Larix kaempferi). Det er Vága Kommune der ejer skoven som ligger ca. 20 meter over havet.


Skov på Færøerne, Vidarlundin a Abbreyt, Vagar, Sandavagur, Skoven fra afstand, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Den lille skov i Sandavágur. Bemærk at der er flere smukke haver på billedet med mange træer og buske. Også husene er harmoniske og velholdte. Bygden Sandavágur blev i 1997 og 2003 udnævnt til den mest velholdte bygd på Færøerne.
11.07.2014.


Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, stien, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Der går en benyttet sti igennem skoven med lamper og broer over bækkene. Bemærk den lille kartoffelkøkkenhave til højre i billedet.
11.07.2014.


I skoven er der både borde og bænke, et lille vandhul og en gennemgående sti. Da skoven ligger i udkanten af byen Sandavagar passerer en del mennesker igennem den, men det er næppe en skov man opholder sig længere tid i.



Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, dammen, vandhullet, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Det lille kunstige vandhul i skoven omgivet af japansk lærk (Japanslerkur - Larix kaempferi).
11.07.2014.


Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
På billedet ses til venstre klitfyr (Kontortafura - Pinus contorta) og midt for en flere meter høj og blomstrende flot almindelig hyld (Hyllirunnur - Sambucus nigra). Til højre en pilebusk (Pílur - Salix sp.).
11.07.2014.


Ud over den dominerende træart japansk lærk
(Japanslerkur - Larix kaempferi), vokser der i skoven også klitfyr (Kontortafura - Pinus contorta), dunbirk (Dúnbjørk - Betula pubescens), ahorn (Acer pseudoplatanus), seljerøn (Seljuroynir - Sorbus intermedia), pil, magellanfuchsia (Blóðdropi - Fuchsia magellanica), hebe (Heba - Hebe sp.) og rynket rose (Brigdurósa - Rosa rugosa).


Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Magellanfuchsia (Blóðdropi - Fuchsia magellanica) ses overalt i haverne på Færøerne. Flere steder er den udplantet og nogle steder endda forvildet i skovene. Den blomstrer overdådigt og kan ses flere meter høj med kraftige stammer. Den fryser normalt ikke ned om vinteren som det er tilfældet i Danmark.
11.07.2014.


Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, Udsigt mod kirken, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Fra skoven har man udsigt til den specielle kirke i Sandavagur fra 1917 tegnet af færingen Magnus Jacobsen.
I baggrunden ses et af de mange færøske havdambrug og forrest japansk lærk
(Japanslerkur - Larix kaempferi) i skoven.
11.07.2014.


Skov på Færøerne, Skoven i Sandavagur, Vagar, Vidarlundin a Abbreyt, www.dendrologi.dk, Martin Reimers
Forlader man skoven ad den smukke sti mod bygden passeres en stor ca. 6 meter høj alpeguldregn (Fjallagullregn - Laburnum alpinum) med tykke stammer. Den ses på billedet til højre for huset med den sorte gavl. Forrest til højre i billedet vokser en rynket rose (Brigdurósa - Rosa rugosa) som generelt trives fint på Færøerne.
11.07.2014.


Skoven ligger 450 meter nord-nordøst for kirken mellem to større bække. Det kan anbefales at parkere bilen ved kirken i bygden og gå den korte tur op til skoven langs bækken.
Bussen mellem Torshavn og lufthavnen stopper i Sandavagur.





Forside: Skov på Færøerne


Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk