www.dendrologi.dk Martin Reimers Sj�ldne tr�er, buske og bambus


Forside

Pilebambus

Pseudosasa

Slægten pilebambus burde måske ikke være medtaget da den enkelte art man dyrker her i landet, japansk bambus, Pseudosasa japonica, er ganske udbredt. Men, arten har så mange gode egenskaber og når op over 4 meter i højden at den kommer med alligevel.
Pilebambusslægten er kendetegnet ved at de fleste arter kun får en enkelt gren fra hver knæ, en gren der ligesom hos Sasa næsten er lige så tyk som selve stænglen. Stængelbladene bliver siddende i lang tid og de rigtige blade er på palmeagtig vis samlet for enden af grenene og i toppen af stænglerne. Stænglerne er rette og kan bruges som pile (deraf slægtsnavnet) eller plantepinde for den sags skyld og de har ingen fure mellem knæene som f.eks. furebambus.






Pseudosasa japonica (Japansk bambus)
En rigtig populær bambus i landets sydlige egne. Den når let over 4 meter i højden og får usædvanligt lange smukke blade på op til 30 cm i længden og 5 cm i bredden. Desuden er arten især velegnet til hæk og den breder sig relativt langsomt sådan at man ikke skal bekæmpe helt så lange udløbere som hos furebambus men alligevel har planter til foræring eller udplantning. I Sønderjylland klarede den i læ og halvskygge de hårde vintre 2009/10 og 2010/11 helt uden skader selv om den mere vindudsat og længere nordpå ikke kom igennem vintrene uskadt.
Arten trives fint i halvskygge og har relativt stive stængler.
Japansk bambus klarer ned til -20°C og bliver op mod 5 meter høj i Danmark.
En af mine egne planter i Gråsten er nået op på 4,7 meter i højden 8 år efter udplantning.
Akebono: Hvidbrogede blade.
Akebonosuji (Variegata):
Gule striber på bladene.
Tsutsumiana:
Mellemstykkerne på stænglerne er fortykkede - ligner lidt forårsløg! Sorten er bedre som solitærplante end arten.


Forside: Dendrologi.dk

www.dendrologi.dk       -   Sjældne træer, buske og bambus i Danmark samt skov på Færøerne
Martin Reimers
©2023   -   Tlf.: 53 80 19 58   -   E-mail: reimers(snabel-a)siticum.dk